marți, 13 noiembrie 2012





Scaun, banc, bancuta de meditatie, scaun de yoga, scaun de rugăciune – uneori cunoscut ca si „seiza bench”;

•  personalizata; se asambleaza la cerere, avandu’se in vedere inaltimea si talia persoanei care o va folosi,
• picioare inclinate in unghi catre exterior, cu balamale – pentru a permite plierea convenabila pentru transport,
• marcat cu simbolul “OM”.

Fiecare este realizata manual din lemn de stejar – atent lucrat si șlefuit, fara a fi acoperit cu culoare, uleiuri sau lacuri, pentru de a păstra și scoate in evidenta frumusetea naturala – preferat de iubitorii de mobilier. Acest lucru face ca fiecare bancă de meditație sa fie cu adevarat unica, la fel cum fiecare om este unic.
Balamalele folosite pentru picioarele rabatabile sunt alese pentru a oferi durabilitate. Fiecare picior este înclinat in partea de jos, spre exterior. Aceasta structura ii mareste stabilitatea; inclinarea bancii catre in fata – susține coloana dreapta, intr’un mod lejer, pentru a asigura alinierea perfecta a trupului cu pelvisul, prevenind orice dureri si preluand presiunea de pe genunchi.


Scaunul este marcat cu simbol "Om" - simbol  sanscrit  utilizat  de  numeroase  şcoli spirituale -  ce  reprezintă universul  ca  Întreg.  Mantra  „Om“  încarcă  aerul  cu  energie  pozitivă,  Qi,   prana
Acest tip de banca de meditatie nu este facut din materiale pre-fabricate, mdf, pal melaminat, plastic, sau alte materii „perfecte”; bancile facute de mine pot avea imperfectiuni care apartin lemnului in starea lui naturala, fara ca acestea sa’i stirbeasca din valoare sau aspect.
Bancile pot fi folosite de orice practicant al meditatiei, sau de adeptul oricarui cult religios care indeamna discipolii catre cunosterea interioara si introspectie.
Deasemenea poate fi o alternativa  pentru copiii care nu accepta scaunul obisnuit, sau nu au o pozitie corecta a corpului in momentul in care'l folosesc, aplicand mult mai usor pozitii neconventionale pentru invatat, calculator, tv, joaca.



Dimensiunile standard ( pot fi făcute mai mici, la cerere):
Înălțime în față: 17 cm
Inaltimea la spate: 19 cm
Lățime: 20 cm
Lungime: 42 cm
Greutatea:  2 kg


Deosebita si unica! 

Daca ai un prieten, ii poti face cadou o banca de meditatie. Este un lucru deosebit iar spatiul in care va fi asezata va capata o nota de armonie, naturalete. Importanta va fi schimbarea ce se va produce in cel ce va practica meditatia, beneficiile acestei practici; sanatate, intuitie, claritate in gandire si ancorarea in prezenta constientei. Acestea sunt raspunsurile pe care le va primi orice persoana care’si va pune intrebarea “Cine sunt eu?” “De unde vin?" "Incotro ma indrept?"
Scaunele de meditatie sunt date in viața oamenilor spirituali pentru a crea un mediu pașnic și binecuvântat, alaturi de vindecarea energetica.

Contact

Calitatea spirituală a lui Stejarului

 

Regele padurii, puternicul stejar este mai predominant in Occident decat in Orient si are mai multe semnificatii in tarile occidentale, unde, prin statura impozanta cu radacini solid infipte in pamant reprezinta puterea, masculinitatea, gloria militara si imortalitatea.
Se spunea ca stejarul atrage trasnetul si ca era sacru pentru zeii fulgerelor din culturile ariene, incluzandu-i pe zeii:  greco-roman Zeus ,  zeul norvegian Thor si zeul german Donar.
A fost dedicat si lui Silvanus, zeul roman al padurilor.
Stejarul era adorat in special de druizi in combinatie cu vascul „feminin” si de civilizatiile germanice, celtice si scandinave care-1 venerau in dumbravile sfinte de stejari. In toate aceste civilizatii el era reprezentantul divinitatii si al masculinitatii; in ciuda asocierilor sale masculine, este sacru pentru zeite in alte culturi: unele triburi americane native il considera un simbol al Mamei Pamantului, iar in antichitate era dedicat Herei, driadele erau nimfe de stejar.
Lemnul greu al stejarului a fost comparat cu incoruptibilitatea. Combinat cu potentialul de a trai mult, el simbolizeaza putere si viata eterna. In iconografia crestina, stejarul simbolizeaza credinta de nelepadat a lui Christos si virtutea si totodata se constituie ca sursa de lemn durabil pentru cruci.
Lemnul de stejar de sub picioarele sfantului misionar Bonifacio reprezinta convertirea druizilor.
Romanii ofereau ghirlande de stejari ca premii celor care salvau vieti in batalii, un astfel de obicei avea inca ecou in secolul al XVIII-lea cand stejarul a devenit un simbol german al eroismului, incepand din secolul al XIX-lea frunzele de stejar au fost folosite in victorii si in reprezentarea semnelor militare.
In China, pe langa ca simbolizeaza putere masculina, stejarul reprezinta slabiciunea, pentru ca, spre deosebire de salcie sau bambus, el ramane rigid la furtuni si se rupe in loc sa se indoaie la presiuni.

Stejarul din punct de vedere energetic

Stejarul este un excelent lemn de vindecare. Conectat puternic la Pământ, poate canaliza energiile pur naturale ce intretin viul, și ajuta în cazul în care vindecarea ar putea fi necesara. Acest lucru asista la centrarea mintii cu ajutorul elementului lemn, permițându-i să se concentreze asupra sarcinii care se impune și să ignore distragerile. Aceasta poate ajuta, aducand o schimbare de dorit în planul relatiilor. Stejarul contribuie la dezvoltarea simtului de observare si intuitie. Deasemenea, oferă o energie foarte echilibrata, fara a inclina spre lumina sau intuneric.

 α   “Stai constient, in pace!”    Ω